Weber Magyarország
Fokhagymás garnéla mogýorós citromos pácban


Előkészítési idő
30 perc
Grillezési idő
4 perc
Nehézsége
egyszerű
Gáz
Közvetlen
Faszén
Közvetlen
Hozzávalók 4 főre
75 dkg | nagy garnélarák meghámozva és kibelezve |
1 közepes | lime felszeletelve |
60 ml | mogyoróolaj |
60 ml | szójaszósz, sószegény |
3 EK | földimogyóró, nem sózott |
½ TK | lime héj lereszelve |
2 EK | lime leve |
2 EK | megpörkölt szezámöl |
2 EK | friss bazilikumlevél, nagyjából feldarabolva |
2 EK | friss gyömbér, nagyjából feldarabolva |
1 nagy | fokhagymagerezd, nagyjából feldarabolva |
1 TK | csípős fokhagyma szósz |
1 csipet | só |
Elkészítése
Az összes hozzávalót a páchoz egy konyhai gépbe helyezzük, és addig pürésítjük, amíg egy homogén masszává összeáll. A masszát egy kis tálba tesszük, és ízlés szerint megsózzuk. A garnélákat a pácszószban megforgatjuk, majd a tálat lezárjuk és legalább 20 percig, de nem több, mint 30 percig állni hagyjuk. Készítsük elő a grillt a direkt magas hőmérsékletű (220° C) grillezéshez. A garnélákat direkt magas lángon lefedett fedővel grillezzük, amíg a garnélák a közepükön nem üvegesek ( 2-4 percig). Közben egyszer-kétszer megforgatjuk. A garnélákat öntsük le egy kis lime-lével a tálalás előtt.