Gyakran feltett kérdések

Van-e egyszerűbb módja a szén begyújtásának?
Van-e egyszerűbb módja a szén begyújtásának?

Igen, van.
A mi tippünk: használjon megfelelő minőségű faszenet/brikettet, használjon Weber begyújtókockát és Weber Rapidfire begyújtókéményt. Töltse meg a begyújtókéményt a megfelelő mennyiségű faszénnel/brikettel, helyezzen 2-3 begyújtókockát a grill faszéntartó rácsára, majd a kockák begyújtása után helyezze a megtöltött begyújtókéményt a kockákra. A mennyiségtől függően 20-30 percet várnia kell. Amikor a brikett felületén egy fehér hamuréteg látható, ürítse a begyújtókémény tartalmát a grillbe. A parázs már tökéletesen használható állapotú.

Mire figyeljek a faszénnél?
Mire figyeljek a faszénnél?

Arra figyeljen, hogy jó, száraz szén legyen. Javasoljuk a jó minőségű brikett (Weber Premium grillbrikett) használatát, mivel a parázs és a hő hosszabban és egyenletesebben kitart szemben a darabos szénnel. Természetesen a brikettek égési idejében is jelentős különbségek vannak. A Weber Grillbrikettek 4 órán keresztül égnek - a többi brikett ilyenkor már rég kihült. 
 

Mi a különbség a direkt és az indirekt grillezés között;l?
Mi a különbség a direkt és az indirekt grillezés között?

A direkt módszernél közvetlenül a hőforrás felett grillezünk egyszerűbb grillfogásokat. Az indirekt módszernél a hőforrás nem közvetlenül a grillezendő étel alatt, hanem a grill oldalához rendezett.
Általános szabály: minden, ami 25 percnél kevesebb idő alatt elkészül (pl: csirkefilé, steakek, fasírtok), a direkt módszerrel grillezendő. Minden grillfogás, ami alacsonyabb hőmérséklet mellett, hosszabb elkészítést igényel (pl: egész szárnyas, egész sülthúsok), az indirekt módszerrel történő elkészítést igényli. Mindkét módszert választhatja a Weber gáz és faszenes grillkészülékeivel.
A Q140-es (elektromos) grillel is ugyanolyan jól tudok grillezni, mint a faszenes vagy gázos modellekkel?
Igen. A Weber Q140 magas elektromos teljesítménnyel rendelkezik (2,2 KW) és ezáltal magas hőmérsékletet tud előállítani, hogy a tipikus grillízeket elővarázsoljuk. Az elektromos grilleknél is fontos, hogy lecsukott fedéllel grillezünk.
 

Minden Weber Grillt elő kell melegíteni?
Minden Weber Grillt elő kell melegíteni?

Igen. Minden grillünket elő kell melegíteni. A grill kb. 10 perc alatt előmelegíthető lecsukott fedéllel, a legmagasabra állított szabályozókkal. Ezután kell a hőmérsékletet a grillezendő ételnek megfelelően beállítani és az ételt a grillrácsra fektetni.
 

Lehetséges, hogy a Weber Grillemet kint tároljam?
Lehetséges, hogy a Weber Grillemet kint tároljam?

Igen. Tisztítsa ki a grillt miután a hamut eltávolította (csak faszenes grilleknél), tisztítsa meg a grillrácsot és ürítse ki a zsírfelfogó tálcát (csak gázgrilleknél). Az elektromos grilleknél húzza ki a szabályozót kábelestül és ezt a főegységet tárolja a házban/lakásban. Használjon a grilljéhez passzoló Weber védőhuzatot. Ha lehetséges, állítsa a grillt egy előtető, vagy egyéb fedél alá.
 

Hogyan ápoljam az öntöttvas lapot?
Hogyan ápoljam az öntöttvas lapot?

A használat után a nem bevonatos grilllapot egy fém vagy sárgaréz kefével alaposan tisztítsa meg. Kiegészítőleg használhat mosogatószeres meleg vízet durva szivaccsal a tisztításhoz. Ebben az esetben se áztassa be a lapot a mosogatószeres vízbe. A tisztítás után szárítsa meg alaposan és minden oldalról impregnálja növényi olajjal. Ne használjon só tartalmú zsírt vagy olajat. Tárolja a lapot száraz helyen.
 

Hogyan tudom szabályozni a hőmérsékletet faszenes grillemben?
Hogyan tudom szabályozni a hőmérsékletet faszenes grillemben?

Két tényező van, amivel befolyásolni és szabályozni tudja faszenes grilljének hőmérsékletét. Az egyik a brikett/faszén felhasznált mennyisége, a másik pedig szellőzőrostélyok állása. Minnél kevesebb a szén mennyisége, annál alacsonyabb hőmérséklet érhető el a grillben. Minnél inkább zárt az alsó szellőzőrostély, annál kevesebb levegő jön a parázsra, ezáltal annál kevésbé izzik, ami kevesebb hőt jelent a grillben. A durva szabályzás tehát a faszén/brikett mennyiségével történik, a finomhangolás pedig a szellözőrostélyokkal.
 

Milyen begyújtóanyagot használjak?
Milyen begyújtóanyagot használjak?

Mi a speziális begyújtókockák használatát javasoljuk (pl: Weber begyújtókocka), amivel a szén biztosan és fáradtságmentesen begyújtható. A begyújtókocka könnyen begyújtható, füstmentes, nem mérgező és nem hagy maga után semmilyen ízmaradványt. Tanácsoljuk, hogy a begyújtáshoz használjon begyújtókéményt is (pl: Weber Rapidfire begyújtókémény), és mellőzze a begyújtófolyadékok használatát, mivel azok helytelen használat esetén akár a biztonságra veszélyesek is lehetnek.

Hogyan távolítsam el a zsírlerakódásokat a fedélről?
Hogyan távolítsam el a zsírlerakódásokat a fedélről?

Hogy elkerülje a nagyobb lerakódásokat, minden grillezés után törölje ki a még meleg (de már nem forró) fedelet egy papírtörlővel, vagy egy enyhe mosószeres vízoldattal.
 

Most először szeretnék egy Weber faszenes grillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?
Most először szeretnék egy Weber faszenes grillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?

Miután Ön egy faszenes grill mellett döntött, szüksége lesz még a továbbiakban grillbrikettre, begyújtókockára, és a jobb begyújtás miatt egy Weber Rapidfire begyújtókéményre. Ehhez még elengedhetetlen a következők beszerzése: grilleszközök, kötény, alutálcák és egy grillkesztyű a piszok és a hő elleni védelemre. További kiegészítőket a Kiegészítők menüpont alatt talál, mint például: grillkönyv további tippekkel, trükkökkel és receptekkel.
 

Most először szeretnék egy Weber gázgrillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?
Most először szeretnék egy Weber gázgrillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?

Miután a Weber Gázgrilljét biztos, stabil helyre állított a szabadban, mindenképpen szüksége lesz egy jól feltöltött gázpalackra. Alutálcák, grilleszközök, grillkesztyű és grillkötény - ezek mind alaptartozéknak számítanak. További kiegészítőket a Kiegészítők menüpont alatt talál, mint például: grillkönyv további tippekkel, trükkökkel és receptekkel.

Most először szeretnék egy Weber elektromos grillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?
Most először szeretnék egy Weber elektromos grillel grillezni. Mire van szükségem ehhez?

Győződjön meg róla, hogy biztosan, és stabil helyen áll a grillje. A grill nem beltéri használatra készült. Szüksége lesz még egy megfelelő konektorra és a grillélmény már is kezdődhet. Alutálcák, grilleszközök, grillkesztyű és grillkötény - ezek mind alaptartozéknak számítanak. További kiegészítőket a Kiegészítők menüpont alatt talál, mint például: grillkönyv további tippekkel, trükkökkel és receptekkel.

Hogyan léphetek kapcsolatba a Weber Magyarországgal?
Hogyan léphetek kapcsolatba a Weber Magyarországgal?

A internetes oldalunkon a felső sorban a Kapcsolat menüpont alatt megtalál minden elérhetőségünket, amelyen kapcsolatba léphet velünk.

Hogyan regisztrálhatom a grillemet online?
Hogyan regisztrálhatom a grillemet online?
 

A „Grillregisztráció“ menüpont alatt megtalálja, hogyan regisztrálhatja egyszerűen és gyorsan e-mailben a grillkészülékét.